AROMATHERAPIE

THE NOSE KNOWS

Lichaam en geest in balans

Aromatherapie wordt in de gedragsondersteuning vaak ingezet om een hond mentaal te ondersteunen, denk vb aan: minder stress, minder angst, minder prikkels opnemen, beter omgaan met verandering...  

Maar aan de basis van een gedragsprobleem ligt vaak een fysiek probleem en ook daarvoor kunnen we, in vele gevallen, aromatherapie inzetten. Ik denk hierbij vb aan jeuk, artrose, problemen met de spijsvertering... 

Opgelet: aromatherapie vervangt GEEN dierenarts. Om de aromatherapie in te zetten of fysiek vlak, vraag ik eerst een diagnose van een dierenarts.

The nose knows - Aromaconsult

Honden bezitten een ontzettend sterke reukzin. Daarnaast zijn ze ook in staat om te weten wat ze zelf nodig hebben.

D.m.v. zelfselectie kunnen zij ons niet enkel tonen wat ze nodig hebben maar ook hoeveel ze hiervan nodig hebben.
De juiste dosis is het sleutelwoord in de behandeling. 

 

Aromatherapie is bij voorkeur maatwerk, er bestaat geen standaardtherapie voor een bepaalde mentale toestand of fysiek probleem. 

Om de hond zelf te laten kiezen, moet  ik hem kunnen observeren. Hoe doen we dit concreet:

 • Ofwel kom ik naar je toe met mijn oliënset en wordt het een consultatie aan huis

 • Ofwel werken we via Skype en stuur ik vooraf staaltjes naar je toe of koop je zelf een aaantal flesjes olie bij mij.  Deze aanpak is in ieder geval aangewezen voor angstige of reactieve honden en uiteraard ook wanneer de afstand te groot is. 

Sommige mensen vinden zelfselectie echter niet zo praktisch en willen op basis van een vragenlijst een gepaste therapie voor hun hond.

Dat kan via mail, telefoon of skype.

 

Kostprijs:

 • consultatie aan huis: 50 €

 • telefonisch consult/mail/skype: 40 €

 • kilometervergoeding: € 0,35/kilometer

 • + aankoop van de essentiële olie 

Professionele ondersteuning voor dierenartsen

Na het volgen van de de opleiding "Veterinary Medical Aromatherapy" bij dr. Nancy Brandt in Amerika, kan  ik met mijn kennis ook dierenartsen adviseren, ondersteunen en wegwijs maken in de wereld van de aromatherapie.

Men zal versteld staan op welke vlakken deze pure essentiële olie allemaal kan ingezet worden in de praktijk.

Daarnaast is het ook mogelijk om met de olie de klanten te voorzien van een natuurlijke vlooien- en tekenbestrijding, alsook het aanbieden van zeer pure voedingssupplementen

Meer en meer mensen zijn immers op zoek naar een natuurlijker, veiliger, alternatief in de behandeling van hun huisdier. 

Dierenartsen kunnen mij steeds contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

iTOVi: de therapiediagnose

Het lichaam van je hond (en uiteraard ook van andere dieren en van onszelf) is een energetisch veld. Elk orgaan heeft zijn eigen specifieke trillingsfrequentie. Wanneer een orgaan uit balans is, kan die trilling verstoord zijn. D.m.v. de iTOVi kunnen we niet alleen vaststellen welke trillingsfrequentie verstoord is, maar ook welke specifieke essentiële olie kan gebruikt worden om de disbalans terug te herstellen. Dit apparaat wordt op de buik van de hond geplaatst of onder de voetzooltjes en scant in minder dan één minuut het hele lichaam. De scan kan in mijn praktijk of bij jullie thuis afgenomen worden.  

Kostprijs:

 • consultatie aan huis: 50 € 

 • kilometervergoeding: € 0,35/kilometer

 • + aankoop van de essentiële olie 

Palliatieve ondersteuning

Het laatste wat we onze trouwe vriend kunnen schenken is een waardig levenseinde.

De ondersteuning kunnen we reeds enkele dagen voor het naderende levenseinde opstarten maar men kan ook kiezen voor ondersteuning op de dag zelf en/of zelfs tijdens de feitelijke euthanasie, dit zowel thuis als in de dierenartspraktijk.  

Er kan ondersteuning geboden worden in pijnbestrijding, op emotioneel vlak en ook bij het loslaten (dit zowel bij de hond, eventuele andere huisdieren, als bij de eigenaar(s)). Na het overlijden kunnen de eigenaar(s) en eventuele andere huisdieren in het gezin in het rouwproces ondersteuning krijgen. 

De ondersteuning wordt geboden door middel van Bachbloesems en aromatherapie.

Door het inzetten van deze therapieën kunnen jullie dit moeilijke moment samen in harmonie beleven en kan men er nadien, door de tranen heen, toch ook met een warm gevoel aan terugdenken. 

Kostprijs:

 • consultatie aan huis: 50 €

 • telefonisch consult/mail/skype: 40 €

 • kilometervergoeding: € 0,35/kilometer

 • + gebruik van de essentiële olie en/of Bachbloesems

Kwispel & Kwijl 
Holistische gedragstherapeut
Holistisch welzijnsadvies